ФОНДОВИ ЕУ ПОМАЖУ РАЗВОЈ НИШКЕ ПАЛИЛУЛЕ
2.08.2014


Будући да је међу најсиромашнијим општинама, нишка Палилула настоји да аплицирањем за  пројекте обезбеди средства за различите намене. Признање представника државног врха да је по питању успешности реализације прекограничних пројеката, прва у региону, подстицај је за даље пројектне активности које би требало да побољшају живот Палилулаца. О томе за НТВ говори Бобан Џунић, председник Градске општине Палилула у Нишу.

Уређење амфитеатра на Бубњу, изградња спортских терена у Паси Пољани, смањење броја дивљих депонија, само су неки од пројеката које нишка општина Палилула спроводи путем програма прекограничне сарадње. За пројектне активности, руководство ове општине добило је усмено признање министарке без портфеља Јадранке Јоксимовић, као општина која у читавом региону најбоље имплементира такозване ИПА пројекте.

У плану је формирање Националног фонда за развој локалних самоуправа путем којег ће Палилулци поново остварити прекограничну сарадњу са нашим источним суседима.

С обзиром на то да је једна од најсиромашнијих општина у Србији, конкурисање за средства из претприступних фондова јесте један од начина за побољшање ове неславне статистике.(НТВ)